Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Mart 2024 Cumartesi

Alman öğretmenden göçmen öğrencilere dayak

Almanya'nın Brandenburg eyaletinde yer alan Cottbus şehrindeki bir okulda, göçmen kökenli öğrencilere yönelik şiddet vakası gündemi sarstı.

Rundfunk Berlin-Brandenburg'un (RBB) yayınladığı haberde, şiddet eylemlerinin ayrıntılarına yer verildi. Buna göre, bir öğretmenin öğrencisine boynuna yumruk atması sonucu, genç öğrenci omurilik zedelenmesi yaşayarak hastaneye kaldırıldı. Aynı öğretmenin, öğrencinin menşe ülkesi hakkında yaptığı aşağılayıcı ifadelere itiraz eden başka bir öğrenciyi ise sırtından tekmelediği belirtildi.

Eğitim Bakanlığı'nın da teyit ettiği bu vakaların 2023 yılının eylül ayında gerçekleştiği ve olayın ardından yetkililere suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi. Brandenburg Eğitim Bakanlığı, meydana gelen bu olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu açıklayarak, olayın soruşturulacağını bildirdi.

Mağdur Perspektif Derneği'nin yaptığı açıklamaya göre, saldırıya uğrayan iki erkek öğrenci de 12 yaşındaydı ve her ikisi de zorlu geçmişlere sahip ailelerden geliyordu. Derneğin Cottbus Yetkilisi Joschka Fröschner, olayın ardından okul yönetiminin konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih ettiğini ve etkilenen öğrencilerin olay sonrası da okula devam etmek zorunda kaldığını belirtti. Fröschner, okul idaresinin olaya karışan ailelerden özür dilememesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Geri Dön 16 Mart 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN