Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Şubat 2024 Perşembe

Alman iş dünyası: Şirketlerimizde aşırı sağa yer yok

Almanya'da işçi sendikaları ve işverenler, aşırı sağa karşı 'Demokrasi için İş Dünyası' başlıklı ortak deklarasyonu kabul etti.

Baden-Württemberg Metal ve Elektrik Endüstrisi İşverenleri Birliği (Südwestmetall) ile Metal İşçileri Sendikası (IG Metall) Baden-Württemberg, ırkçılığa, antisemitizme ve her türlü ayrımcılığa karşı birleşerek "Demokrasi İçin İş Dünyası" başlıklı deklarasyonu kabul etti. Bu bildirgeye otomobil üreticileri Mercedes-Benz ve Porsche da destek verdi.

Kim, ne dedi?

Südwestmetall Başkanı Oliver Barta, şirketlerin çeşitliliği ve hoşgörüyü temsil ettiğini belirtirken, IG Metall Bölge Müdürü Barbara Resch, çeşitliliğin endüstriyel başarı için kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Resch, sendika olarak aşırı sağa karşı net bir mesaj göndermek istediklerini söyledi ve "Şirketlerimizde ve yönetimlerimizde çeşitlilik olmasaydı, Baden-Württemberg'de otomobil üretemez, makina yapamaz ya da otobüs işletemezdik" diye konuştu.

Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann, sağcı popülizmin demokrasi, ilerleme ve refah için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Gesamtmetall Başkanı Stefan Wolf, şirketlerde özgürlük, demokrasi ve hoşgörü çerçevesinde çalışmanın önemini dile getirdi.

Mercedes-Benz CEO'su Ola Källenius ve Volkswagen ve Porsche CEO'su Oliver Blume, demokrasi ve çeşitliliğin Almanya'yı güçlendiren değerler olduğunu ifade etti.

Almanya'da ayrımcılık oldukça yaygın

Ayrıca, AB Temel Haklar Ajansı ve OECD'nin araştırmaları, Almanya'da ayrımcılığın yaygın olduğunu gösteriyor. Uygulamalı Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IAW) Direktörü Bernhard Boockmann, “Almanya'da kalan ve ayrımcılıktan etkilenen insanlar, işgücü piyasasında somut dezavantajlara maruz kalıyorlar. Örneğin kariyerleri, göçmen kökenli olmayan Almanlarla aynı ölçüde ilerlemiyor ve maaş açısından da ayrımcılığa uğrayabiliyorlar. Bunlar göç meselesinin çok ötesine geçen sorunlar" ifadelerini kullandı. IAW araştırmasına göre, Avrupa kökenli olmayan ülkelerden gelen yüksek nitelikli profesyonellerin üçte ikisi ayrımcılığa maruz kaldığını söyledi. Yüzde 5’ten biraz fazlası için bu aynı zamanda Almanya'yı terk etme nedenlerinden biriydi.

Geri Dön 29 Şubat 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN