Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Haziran 2023 Cuma

Alman bakandan göçmenlere destek çağrısı

Yunanistan açıklarında 79 göçmenin öldüğü felaketin ardından, Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, Avrupa'ya yasal kaçış yollarının sağlanmasının önemine vurgu yaptı.

Yunanistan’ın Mora Yarımadası açıklarında trajedi yaşandı. Motoru bozuk tekneyle ‘ölüm yolculuğuna’ çıkan 79 göçmen hayatını kaybetti. Teknede yaklaşık 700 kişi bulunuyordu ve motoru, denize açıldıktan kısa süre sonra arızalandı. Geri dönmek isteyen göçmenleri halatla döven insan kaçakçıları, İtalya rotasına devam etti. Yunanistan açıklarında motoru duran tekne battı. Kurtulan göçmenler, teknede 100 kadar çocuk olduğunu ve kişi başına da 6 bin 500 dolar ödediklerini söyledi.

Türkiye, Ürdün ve Lübnan'a 1,5 milyon avro

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, yaşanan trajedinin, Avrupa’ya yasal kaçış yolları sağlanmasının önemini ortaya koyduğunu söyledi. Suriye krizini unutmanın ‘ölümcül bir hata’ olacağını söyleyen Alman bakan, milyonlarca mülteciyi kabul eden Türkiye, Ürdün ve Lübnan’a 1,5 milyon avro destek olunacağını söyledi.

En fazla sığınmacı Türkiye'de

Dünya çapında en fazla sığınmacı 6 milyon 800 binle Suriye çıkışlı. Suriyelileri, 5 milyon 700 bin Ukraynalı ve aynı sayıda Afgan sığınmacı izliyor. Sığınmacıların yüzde 38'ine, yalnızca beş ülke ev sahipliği yapıyor. Türkiye, 2022’de dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke unvanını koruyor. Türkiye’yi, İran ve Kolombiya izliyor. Bu ülkelerin ardından gelen Almanya da 2 milyon 100 bin sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Geri Dön 16 Haziran 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN