Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Aralık 2023 Cumartesi

Alınan ek su ücretleri geri ödenecek

Almanya'da Kassel İdare Mahkemesi (VGH), Kassel şehri sakinlerinden 2017'den bu yana haksız yere alınan su ücretlerinin geri ödenmesine karar verdi. 

Mahkeme, Kassel şehir idaresinin vatandaşlardan yıllardır çok yüksek su ücreti talep ettiğini tespit etti ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğine hükmetti. Ancak, Kassel şehri bu karara itiraz edebilir.

Kassel şehrinin vatandaşlara ne kadar para ödemesi gerektiği henüz belirsiz, ancak şehir 20 milyon avronun üzerinde bir rakam bekliyor. 2012 yılında yaklaşık 200 bin Kassel sakini, su faturalarına eklenen imtiyaz ücreti (Konzessionsabgabe) nedeniyle Kassel şehrine dava açmıştı. Normalde bu ücret, özel bir su tedarikçisinin kamuya açık yolların altındaki boruları kullanması durumunda ödeniyor. Ancak Kassel'de belediyeye ait boruları kullanan ve aynı zamanda belediyeye ait olan 'Kasselwasser' su tedarikçisi, faturalara ek ücret eklemişti. Bu durum, belediyenin kendi boru hattını kullanmasına rağmen, kendi şirketi aracılığıyla kendi kendine vergi ödetmesi anlamına geliyordu. Mahkeme, herhangi bir ek maliyet oluşmamasına rağmen vatandaşlardan alınan bu ek ücretin hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

2018'de VGH, davacılar lehine karar vermiş, ancak Federal İdare Mahkemesi (BVG) bu kararı bozmuş ve kararı VGH'ye geri göndermişti. Son kararla birlikte, Kassel sakinlerinin fazladan ödedikleri su ücretlerinin iadesi yönünde önemli bir adım atılmış oldu.

Geri Dön 02 Aralık 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN