Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Kasım 2023 Cuma

Aile içi şiddet mağduru erkeklerin sayısı artıyor

Almanya'da 2022 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 7,1'lik artışla 70 bin erkek aile içi şiddet gördü.

Almanya'da Erkekleri Şiddetten Koruma Federal Dairesi'nin (BFKM) verilerine göre, 2022 yılında 70 bin erkek, aile içi şiddete uğradı. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 7,1'lik bir artışa tekabül ediyor.

BFKM uzmanları, psikolojik ve fiziksel şiddet mağduru erkeklerin sayısının hızla arttığına ve yeterli erkek koruma evlerinin olmamasına dikkati çekti.

Raporda, aile içi şiddete uğrayan erkeklerin yüzde 97'si psikolojik, yüzde 72,7'si fiziksel, yüzde 21,2'si ekonomik, yüzde 19,2'si sosyal, yüzde 7,1'i ise cinsel şiddete maruz kaldı.

2022'de erkek koruma evlerine başvuranların sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 67,7 artış göstererek 421'e ulaştı.

BFKM Uzmanı Anne-Marie Gallrein, "Erkeklerin şiddete maruz kalması konusu giderek tabu olmanın dışına çıkıyor. Bunun nedeni bir yandan koruma arayanlara yönelik tekliflerin daha fazla olması, diğer yandan konunun kamuoyu tarafından giderek daha fazla fark edilmesi" dedi.

Gallrein, birçok erkeğin, evde yaşadığı şeyin şiddet olduğu gerçeği konusunda farklı düşünebildiğini söyledi.

BFKM verilerine göre, erkekler çoğunlukla (yüzde 45,5) mevcut partnerinden, ebeveynlerinden (yüzde 20) ve kardeşlerinden (yüzde 6,1) şiddete maruz kalırken, diğer failler ise eski partnerler ve onların kendi çocukları oldu.

Şiddet mağdurlarının çoğunluğu Alman vatandaşlığına sahip olmasına rağmen, koruyucu tesislerde şiddetten etkilenen erkeklerin ortalamanın üzerinde bir kısmı yabancı vatandaşlığa (yüzde 45,5) sahip kişiler oldu. Gallrein'a göre bunun nedeni, bu grubun özellikle korunmaya ihtiyaç duyması ve erkek sığınma evlerindeki ücretsiz hizmetlerin çoğu zaman şiddetten kaçmanın tek yolu olmasıydı.

Almanya'da sadece Saksonya, Bavyera, Baden-Württemberg, Kuzey Ren-Vestfalya ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde olmak üzere toplam 41 erkek korunma evi bulunuyor.

Aile içi şiddet faillerinin yüzde 76'sı erkek

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Aile Bakanı Lisa Paus tarafından açıklanan "Aile İçi Şiddet Durumu Raporu"na göre, 2022'de kayıtlara geçen olay sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 8,5'lik artış gösterdi ve toplam 240 bin 547'ye ulaştı. Şiddet kullananların yüzde 76,3'le büyük çoğunluğunu erkekler oluştururken, kadınların karıştığı şiddet olayları yüzde 23,7 oldu.

Rapora göre, 2022'de şiddet ve cinsel saldırı gibi olaylar sonrasında birlikte ya da ayrı yaşadığı erkek partneri tarafından öldürülen kadın sayısı ise 152 oldu.

Geri Dön 10 Kasım 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN