Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Mart 2024 Cumartesi

"AfD’yi kapatma davası, seçimlerde AfD’ye yarar"

Alman Anayasa Uzmanı Prof. Dr. Ulrich Battis, AfD'ye kapatma davası açılmasının, seçimlerde AfD'ye yarayacağını savundu.

Alman Anayasa Uzmanı Prof. Dr. Ulrich Battis, AfD'nin demokrasiye tehdit oluşturduğunu ifade etti. AfD'ye destek veren seçmenlerin bir kısmının hükûmet politikalarından duyduğu memnuniyetsizlikten kaynaklandığını, bazı üyelerin ise daha önce CDU, SPD veya FDP gibi partilerin muhafazakar kesimlerinden geldiğini belirtti. Battis, parti kapatma davalarının Anayasa Mahkemesi tarafından ele alınacak karmaşık ve uzun süreçler olduğunu, böyle bir girişimin AfD'ye seçim döneminde zarardan çok yarar sağlayabileceğini dile getirdi.

AfD'nin devlet yardımının kesilip kesilmeyeceği konusundaysa, bu yöntemin denenebileceğini ancak yasaklama ve devlet yardımının kesilmesi için gereken koşulların partinin tehlikeli olup olmamasından daha fazlasını gerektirdiğini, bu sürecin en az 2 yıl süreceğini ve AfD'ye olumlu bir etki yapabileceğini vurguladı. Battis, bu tür yasal mücadelelerin halk tarafından adil bulunmayacağını, politik olarak yenilgiye uğratılamayan bir partinin yasal yollarla engellenmeye çalışılmasının demokrasiye zarar vereceğini savundu. Battis, güçlü bir partiyi yasaklamanın demokrasinin zayıflığını kabul etmek anlamına geldiğini, demokrasiyi güçlendirmek için AfD'ye karşı etkili önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Almanya'da bir partinin kapatılması için Anayasa Mahkemesine yapılabilecek başvurular sadece Federal Hükûmet, Federal Meclis veya Federal Eyalet Temsilciler Meclisi tarafından gerçekleştirilebilir.

Geri Dön 02 Mart 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN