Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Ekim 2023 Perşembe

AfD'nin tehlikeli yükselişi sürüyor

Almanya'da aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi yükselişini sürdürüyor. Anketlere göre, Saksonya-Anhalt'ta birinci parti konumuna geldiler.

Bild gazetesi adına INSA tarafından yapılan anket, bu pazar seçim olsa Saksonya-Anhalt eyaletinde AfD'nin CDU'yu geride bırakarak en güçlü parti olacağını gösteriyor. Ankete göre, CDU, haziran ayından bu yana oylarını 1 puan artırarak yüzde 32'ye taşırken; AfD, oylarını 4 puan artırarak yüzde 33'e çıkardı. Üçüncü sırada yüzde 9'luk oy oranını koruyan Sol Parti bulunuyor. SPD bir puan kaybederek yüzde 8'e düşerken, Yeşiller Partisi yüzde 5'te kaldı. FDP ise 2 puan kaybederek barajın altında kaldı.

Bu seçim sonuçlarına göre, mevcut Almanya koalisyonu (CDU, SPD, FDP), FDP'nin Meclis dışı kalmasıyla çoğunluğu kaybedecek. Saksonya-Anhalt eyaleti seçmeni, eyalet parlamentosu seçimleri için ilk olarak 2026 baharında oy kullanacak.

Forsa: INSA anketi tamamen saçmalık

Forsa Araştırma Enstitüsü Başkanı Manfred Güllner, Sahra Wagenknecht liderliğindeki yeni bir partinin AfD'den çok fazla oy çalabileceğine inanmıyor. INSA’nın son anket sonuçlarını ise 'tamamen saçmalık' olarak nitelendiriyor. Güllner, "Wagenknecht için yüzde 12'lik sonuç, kesinlikle maceracı olur” dedi ve Wagenknecht’in şu an için oy potansiyelini yüzde 5'in altında olduğunu savundu.

Geri Dön 26 Ekim 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN