Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Mayıs 2024 Cuma

AfD’li Krah: Her SS’li suçlu değil

AfD'nin Avrupa Parlamentosu seçimleri lider adayı Maximilian Krah, "Her SS üniforması giyen birinin otomatik olarak suçlu olduğunu asla söylemeyeceğim" dedi.

Almanya'da aşırı sağcı Almanya için Alternatif'in (AfD) Avrupa Parlamentosu seçimleri lider adayı Maximilian Krah, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliğinden istifa etti. Krah, İtalyan gazetesi La Repubblica'ya verdiği demeçte, Nazilerin SS olarak bilinen 'Koruyucu Timi' hakkında yaptığı tartışmalı açıklamalar nedeniyle tepki topladı. Krah, "Her SS üniforması giyen birinin otomatik olarak suçlu olduğunu asla söylemeyeceğim" dedi ve SS'lerin savaş suçlusu olup olmadığı sorulduğunda, "Suçluların yüzdesi kesinlikle yüksekti, ancak hepsi suçlu değildi" yanıtını verdi. SS, toplama kamplarını yönetmiş ve savaş suçlarından büyük ölçüde sorumlu tutulmuştu. İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin ardından Nürnberg Duruşmaları'nda suç örgütü ilan edilmişti.

Fransız sağcıları AfD ile iş birliğini bitirdi

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN), Krah'ın açıklamaları nedeniyle AfD ile iş birliğini sona erdirdi. RN, Avrupa Parlamentosu'nda AfD ile aynı 'Kimlik ve Demokrasi' (ID) grubunda yer alıyordu. RN lideri Jordan Bardella, seçimlerden sonra yeni müttefikler bulacaklarını ve AfD ile birlikte oturmayacaklarını açıkladı.

Parti yönetiminden istifa etti

Krah, SS'ler hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle Avrupa Parlamentosu seçim kampanyası kapsamında düzenlenecek etkinliklere katılmama kararı aldı. Bu gelişmelerin ardından, parti yönetiminden istifa etti. Ayrıca, Rusya propagandası yapmak ve bunun için para almakla suçlanan Krah, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Yapmış olduğum bazı açıklamaların partimize zarar vermek için istismar edildiğini görüyorum. Şu anda ihtiyacımız olan en son şey benimle ilgili tartışmaların sürmesidir. AfD bütünlüğünü korumalıdır. Bu nedenle seçim kampanyası etkinliklerinden feragat ediyor ve parti yönetiminden (MKYK üyeliğinden) istifa ediyorum" dedi.

Öte yandan, RN lideri Jordan Bardella, AfD ile tüm ilişkilerini kestiklerini ve artık AfD'nin yanında oturmayacaklarını duyurdu.

Geri Dön 24 Mayıs 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN