Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Mayıs 2024 Cumartesi

AfD'li iki vekilin dokunulmazlığı kaldırıldı

Rusya'dan para almakla suçlanan AfD'li milletvekili Petr Bystron ve sığınmacılara karşı kin ve nefreti körüklemekle suçlanan Hannes Gnauck'un dokunulmazlıkları kaldırıldı.

Bu kararın ardından, her iki milletvekilinin de büroları ve ikâmet ettikleri konutlarda aramalar yapıldı. Bystron ve Gnauck, kendilerine yönelik suçlamaları geri çevirirken, savcılığın her iki politikacı hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Halkın büyük bir bölümü, AfD'yi "Almanya için bir tehdit" olarak görüyor. Alman devlet televizyonu ZDF adına yapılan bir kamuoyu yoklamasında, Almanların yüzde 73'ü "AfD, Almanya'da demokrasi için bir tehlike ve tehdit oluşturmaktadır" görüşüne tam destek verdi. Aynı kamuoyu yoklamasında, Yeşiller Partili seçmenlerin yüzde 65'i, SPD'lilerin yüzde 59'u AfD'nin yasaklanmasını desteklerken, halkın yüzde 44'ü yasaklanmasından yana olduklarını, yüzde 50'si ise yasağa karşı olduklarını söyledi.

Hükûmete destek kaybı

Ankete göre; Almanya'daki halkın yüzde 63'ü SPD, Yeşiller ve FDP'den oluşan koalisyon hükûmetinin çalışmalarından memnun değil. Ankete katılanların yüzde 33'ü "Hükûmet işini iyi yapıyor" görüşünü paylaşırken, yüzde 34'ü CDU/CSU liderliğinde oluşturulacak bir koalisyonun şu andaki hükûmetten daha iyi çalışacağını düşündüğünü söyledi.

Genel seçim sonuçları da bir diğer önemli gelişme. Yapılan kamuoyu yoklamasına göre, Almanya'da bu hafta sonu genel seçim olsa, CDU/CSU yüzde 31, AfD yüzde 16, SPD yüzde 15, Yeşiller yüzde 13, FDP yüzde 5, Birlik Sahra Wagenknecht (BSW) yüzde 5, Sol Parti ise yüzde 3 oy alacak.

Geri Dön 18 Mayıs 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN