Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Haziran 2023 Cumartesi

AfD yükselişte: Aşırı sağcı parti Doğu Almanya’da açık ara birinci

Son dönemlerde yapılan araştırmalarda yükselişe devam ettiği görülen aşrı sağcı parti AfD yapılan yeni ankette Doğu Almaya’da birinci parti çıktı.

RTL ve n-tv adına Forsa araştırma şirketi tarafından yapılan son anketin sonuçlarında, Doğu Almanya’da -Berlin hariç- aşırı sağcı parti AfD’nin açık ara birinci olduğu görüldü.

Anket sonuçlarına göre; bu pazar seçim olsa, AfD oylarını yüzde 32’ye çıkararak en güçlü parti olmayı başarıyor. AfD’yi yüzde 23’lik oy oranı ile CDU, yüzde 16’lik oy oranı ile SPD takip ediyor. 

Yeşiller ve FDP düşüşte

Oylarını düşüren Yeşiller sadece yüzde 6 ve yine düşüşe geçen FDP de yüzde 6 oy alabiliyor.

Ankete göre, Yeşiller ve AfD oy farkı arasındaki makas, doğu ve batıda iyice açılmıyor. Yeşiller Batı’da yüzde 16, Doğu’da ise sadece yüzde 6’luk bir oy alırken; AfD  Batı'da yüzde 13, Doğu’da yüzde 32’lük bir oya sahip oluyor.

Geri Dön 10 Haziran 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN