Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Ocak 2024 Salı

AfD: İktidara gelirsek Avrupa Birliğinden ayrılacağız

Almanya'da aşırı sacı AfD, iktidara gelmeleri durumunda Avrupa Birliğinde reform için çabalayacaklarını, olmazsa AB'den ayrılmak için referandum (Dexit) yapacaklarını söyledi.

Almanya'da yükselen ve son anketlerde ikinci en güçlü parti konumunda olan aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Eş Genel Başkanı Alice Weidel, partisinin iktidara gelmesi durumunda Avrupa Birliğinde reform yapmaya çalışacaklarını ve olmazsa AB'den çıkış için referandum (Dexit) düzenleyeceklerini açıkladı.

Weidel: Reform olmazsa Dexit referandumu yaparız

Weidel, AfD liderliğindeki bir hükûmetin, AB'de reform yaparak üye devletlere daha fazla egemenlik sağlamaya çabalayacağını belirtti. Ancak bu hedefe ulaşılamazsa, 2016'da Britanya'da gerçekleşen gibi Almanya'da da AB üyeliği konusunda referandum yapılması gerektiğini ifade etti ve "O zaman bir 'Dexit' referandumu yaparız" dedi.

"Avrupa Ulusları Federasyonu için çabalıyoruz"

AfD'nin parti programında, "AB'de kalmak, para birliği ve diğer uluslararası projelere oy verme, Avrupa Birliği'ndeki her bireyin açık hakkıdır. Ancak bu haktan Almanya'da uzun yıllardır iktidarda olan partiler tarafından mahrum bırakıldık. AB'nin reform edilemeyeceğine inanıyoruz ve bu, başarısız bir proje olarak görülüyor. Bu nedenle, üye devletlerin egemenliğini koruyan, yeni bir Avrupa ekonomik ve çıkar topluluğu olan bir 'Avrupa Ulusları Federasyonu' için çabalıyoruz" ifadelerine yer veriliyor.

SPD'li Barley: AfD'nin planı Putin'in işine yarar

SPD'li Katharina Barley, Weidel'in açıklamalarını sert bir şekilde eleştirerek, "AfD'nin planı Almanya'yı gölgede bırakmak demek. Üstelik böyle bir hamle, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in işine yarayacaktır. Putin, dağılan bir AB'den başka bir şey istemiyor. Dexit aptalca bir fikir, ancak AfD'de bunlardan çok var" dedi.

Geri Dön 23 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN