Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Mayıs 2024 Salı

AfD iç istihbarata karşı açtığı davayı kaybetti

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Yüksek İdare Mahkemesi, AfD'nin 'şüpheli aşırı sağcı vaka' olarak sınıflandırılmasının devamına karar verdi.

Bu karar, Köln İdare Mahkemesi'nin 2022'de AfD ve onun gençlik örgütü Junge Alternative'a (JA) karşı verdiği kararı onayladı. Sonuç olarak, Anayasayı Koruma Dairesi, AfD'yi istihbarat araçlarıyla izlemeye devam edebilecek.

Yargıç Buck: Demokrasi dişsiz bir kaplan değil

AfD, Köln İdare Mahkemesi'nin kararına itiraz etmişti ancak KRV Yüksek İdare Mahkemesi, itirazı reddetti. Mahkeme, AfD'nin sığınmacılar ve Müslümanlara yönelik aşağılayıcı ifadeler kullanmasını ve bu durumun anayasaya aykırı olduğunu belirtti. Mahkeme Başkanı Yargıç Gerald Buck, "Demokrasi dişsiz bir kaplan değil. Dikkatli ve harekete geçmeye hazır durumda olmalı" diyerek, demokrasinin kendini koruma mekanizmalarının önemini vurguladı.

Kararın ardından

BfV Başkanı Thomas Haldenwang, mahkeme kararını memnuniyetle karşıladı ve Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın özgürlükçü demokratik temel düzene karşı çabaların ortaya çıkış ve gelişimi konusunda önemli bir erken uyarı rolü üstlendiğini belirtti. İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise "Bugünkü karar, demokrasimizin kendini korumaya haiz olduğunu göstermektedir" dedi.

Sol Parti ve Hristiyan Demokrat Birlik (CDU), AfD'nin yasaklanması için çağrıda bulundu. Sol Parti'den Martina Renner, bu başvurunun "demokrasinin düşmanlarına karşı kendini müdafaası" anlamına geldiğini söyledi. CDU'dan Marco Wanderwitz ise, meclisin yaz tatiline girmesi öncesinde başvuru yapılmasını hedeflediklerini açıkladı.

FDP'den Adalet Bakanı Marco Buschmann ise, parti yasaklama sürecinde yüksek beklentilere kapılınmaması konusunda uyarıda bulundu ve "Mahkeme kararı, otomatikman partinin yasaklanma başvurusu sürecindeki pürüzleri gidermiyor" dedi. Buschmann, siyasi mücadelenin sağ popülist partilere karşı en önemli ve ikna edici yol olduğunu vurguladı.

Geri Dön 14 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN