Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Mart 2024 Çarşamba

AfD, Federal Meclis'te 100'den fazla aşırı sağcıyı istihdam ediyor

Almanya'da aşırı sağcı AfD, Federal Meclis'te aralarında neonazilerin de bulunduğu, toplamda 100'den fazla aşırı sağcıyı istihdam ettiği iddia edildi.

Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'nin bir parçası olan Bayerischer Rundfunk'un yaptığı detaylı araştırma, AfD'nin Meclis Grubu'nda daha önce bilinenden çok daha fazla sayıda aşırı sağcı çalıştığını gösterdi. Bu kişiler arasında 'Kimlikçi Hareket' ve 'Yeni Sağ' gibi grupların üyeleri ve birkaç neonazi yer alıyor.

BR'nin analizine göre, 78 AfD milletvekilinin yarısından fazlası, Federal Anayasayı Koruma Dairesi tarafından aşırı sağ olarak sınıflandırılan örgütlerde aktif rol almış kişileri bünyelerinde barındırıyor. Bu kişilerin arasında partinin eş başkanları Alice Weidel ve Tino Chrupalla da bulunuyor.

Bu bulgular kamuoyuna açıklandıktan sonra, AfD Meclis Grubu ve ilgili milletvekilleri, çalışanlarına yönelik olarak yıllık 30 milyon avrodan fazla bir bütçeye sahip oldukları bilgisiyle de gündeme geldi. Ancak AfD Milletvekili Bernd Baumann, bu iddiaların doğru olmadığını savunarak, bu durumu partisine yönelik kötü niyetli bir kampanyanın parçası olarak değerlendirdi.

Alman Federal Meclisi Başkan Yardımcısı ve Yeşiller Partisi üyesi Katrin Göring-Eckardt, bu durumu 'şok edici' olarak nitelendirerek, aşırı sağcı çevrelerle bağlantısı olan çalışanların demokrasiyi içeriden baltalamaya çalıştığı uyarısında bulundu. Göring-Eckardt ve Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Meclisteki kuralların sertleştirilmesi ve sadece anayasaya sıkı sıkıya bağlı kişilerin çalıştırılması gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

AfD oyları eriyor ama hâlâ 2'nci parti

Bild gazetesi adına INSA'nın yaptığı ankete göre; AfD'nin ülke genelindeki oy oranının son anketlerde yüzde 18,5'e düştüğü gözlemlendi. Haziran 2023'ten bu yana ilk kez yüzde 20'nin altına düşen AfD, hâlâ popülerliğini koruyor olsa da, bu durum partinin oy kaybettiğine dair işaretler veriyor. Anket sonuçları, CDU/CSU'nun yüzde 31 oy oranı ile ilk sırada yer aldığını, SPD'nin yüzde 14,5, Yeşillerin yüzde 12,5 ve FDP'nin yüzde 5,5 aldığını gösteriyor. Bu, mevcut trafik ışığı koalisyonunun toplamda yalnızca yüzde 32,5 oy oranına sahip olacağı anlamına geliyor.

Son olarak, Almanya'da en sevilen siyasetçi sıralamasında Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius (SPD) öne çıkarken, Başbakan Olaf Scholz'un popülaritesinin düşük olduğu görülüyor. Scholz, anketlerde AfD lideri Alice Weidel'den biraz daha yukarıda, ancak SPD'li İçişleri Bakanı Nancy Faeser'in altında yer alıyor.

Geri Dön 13 Mart 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN