Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Nisan 2024 Çarşamba

AfD çalışanı Çin'e casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı

Almanya'da, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin bir çalışanı, Çin adına casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı.

Şüpheli Jian G., Dresden'de gözaltına alındı ve Avrupa Parlamentosu'ndaki müzakereler ve kararlar hakkında bilgileri Çin istihbaratına aktardığı iddia ediliyor. 2019'dan beri AfD Avrupa Parlamentosu Milletvekili Maximilian Krah için çalışan Jian G.'nin evinde aramalar yapıldı.

Jian G., 2002 yılında Dresden'e üniversite eğitimi için gelmiş ve daha sonra Alman vatandaşlığına geçmiş bir Çin kökenli birey. AfD'li Maximilian Krah ise Çin'de Hong Kong ve Şangay'da görev yapmış ve Çin dostu politikalarıyla biliniyor.

Faeser: Avrupa demokrasisine içeriden bir saldırı

SPD'li Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, casusluk iddialarının ciddiyetini vurgulayarak, Avrupa Parlamentosu içerisinden casusluk yapılmasının Avrupa demokrasisine içeriden bir saldırı anlamına geleceğini belirtti. FDP'li Federal Adalet Bakanı Marco Buschmann da iddiaların doğru çıkması hâlinde sert sonuçlar olması gerektiğini ifade etti.

AfD Sözcüsü: Savcılığın soruşturmasını bekliyoruz

Yeşiller Partisi Milletvekili Konstantin von Notz, gözaltının AfD'nin otoriter eğilimlerini gösterdiğini ve partinin diktatörlük yanlısı olduğunu söyledi. AfD Parti Sözcüsü Michael Pfalzgraf ise durumu "çok rahatsız edici" olarak nitelendirdi ve federal savcılığın soruşturmasını beklediklerini açıkladı.

Bir gün önce de, Çin adına casusluk yaptıkları şüphesiyle üç Alman vatandaşı gözaltına alınmıştı. Federal Savcılık, bu kişilerin Haziran 2022'den önce belirsiz bir dönemde Çin istihbaratı için çalıştığına dair ciddi şüpheler olduğunu ve dış ticaret yasalarını ihlâl ettikleri suçlamasıyla karşı karşıya olduklarını duyurdu.

Geri Dön 24 Nisan 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN