Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Eylül 2023 Cuma

AfD bir eyalette daha birinci sıraya yükseldi

Aşırı sağcı AfD, Thüringen, Saksonya ve Mecklenburg-Vorpommern'in ardından, son olarak Brandenburg eyaletinde de birinci parti oldu.

Almanya'nın Brandenburg eyaletinde gerçekleşecek bir seçimde, her üç seçmenden biri aşırı sağcı parti AfD'ye oy verme eğiliminde.

Almanya'da Rbb24 ve Antenne Brandenburg adına Infratest-dimap araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen son ankete göre, aşırı sağcı parti AfD, Brandenburg eyaletinde oylarını geçen ayki ankete göre 9 puan artırarak yüzde 32'ye çıkardı. Bu sonuçla, AfD Brandenburg eyaletinde birinci sıraya yerleşti.

Ankete göre diğer partilerin oy oranları ise şu şekilde:

SPD yüzde 20 (-2 puan), CDU yüzde 18 (-5 puan), Yeşiller Partisi yüzde 8 (-1 puan), Sol Parti yüzde 8 (-1 puan), BVB (Brandenburg Birleşik Yurttaş Hareketleri) / Hür Seçmenler yüzde 6 (+1 puan) oy alırken; FDP yüzde 4'le (-1 puan) oy oranı, 2019 ve 2014'teki gibi yüzde 5 barajına takıldı.

Brandenburg eyaletinde 30 yılı aşkın bir süredir iktidarda olan SPD üzerindeki baskılar artıyor. Ankete katılanların yüzde 57'si mevcut Brandenburg eyalet hükûmetinin çalışmalarından memnun olmadıklarını ifade etti. Seçmenlerin yüzde 51'i ise SPD'li Brandenburg Başbakanı Dietmar Woidke'den memnun değil.

Ankete katılanların yüzde 38'i AfD'nin bir sonraki eyalet seçimlerinden sonra Potsdam'da hükümetin bir parçası olmasını istiyor.

Ankete göre, AfD destekçilerinin yüzde 57'si, Sol Parti seçmenlerinin yüzde 53'ü Sahra Wagenknecht'in partisine ilgi gösteriyor.

AfD şu anda dört eyalette (Thüringen, Saksonya, Mecklenburg-Vorpommern ve son olarak Brandenburg) en güçlü parti olarak öne çıkıyor.

Geri Dön 15 Eylül 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN