Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Nisan 2024 Salı

Adidas'dan 'SS' açıklaması: Sorumlu biz değiliz

Adidas'ın ürettiği Almanya milli takımının yeni forması, 44 numarasının SS'e benzediği iddiasıyla nedeniyle tartışmalara yol açtı.

Adidas'dan 'SS' açıklaması: Sorumlu biz değiliz

Tepkilerin artması üzerine Adidas, kişiselleştirilebilen formaların satışını durdurma kararı aldı. DFB de kendi çevrimiçi mağazasında "44" numaralı formaların dağıtımını geçici olarak askıya aldı. Özellikle, Avrupa Şampiyonası kadrosunun 1'den 23'e kadar numaralarla sınırlı olduğunu ve hiçbir milli takım oyuncusunun bu tartışmalı numarayı giymeyeceği belirtildi.

Adidas Sözcüsü Oliver Brüggen, şirketin değerleri ve misyonuna dair net bir mesaj verdi. Adidas'ın, çeşitlilik ve katılımı desteklediğini, yabancı düşmanlığı, Yahudi karşıtlığı, şiddet ve her türlü nefrete karşı aktif bir şekilde kampanya yürüttüğünü belirtti. Brüggen, "44" numarasının kullanımının şirketin değerlerine aykırı olduğunu ve Adidas'ın bu tür bir imayı kesinlikle reddettiğini vurguladı. Brüggen, Bild'e verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

İsim ve numaraların tasarımından Alman Futbol Federasyonu (DFB) ve ortağı 11teamsports sorumlu. Online mağazamızda formaların kişiselleştirilmesini engelledik. Adidas'ta yaklaşık 100 ülkeden insan çalışıyor, şirketimiz çeşitliliği ve katılımı teşvik ediyor ve bir şirket olarak yabancı düşmanlığına, Yahudi karşıtlığına, şiddete ve her türlü nefrete karşı aktif bir şekilde kampanya yürütüyoruz. Bölücü veya dışlayıcı görüşleri teşvik etmeye yönelik herhangi bir girişim, marka olarak değerlerimizin bir parçası değil ve niyetimizin bu olduğuna dair her türlü öneriyi kesinlikle reddediyoruz. Şirketimiz çeşitlilikten ve katılımı teşvik etmekten yana.

Adolf Hitler tarafından yaratılan ve "Schutzstaffel" (Koruma Ekibi) olarak adlandırılan bu grup, II. Dünya Savaşı'nda sayısız savaş suçuna imza atmıştı. Bu sembollerin kullanımı, savaşın sona ermesiyle birlikte yasaklandı.

Geri Dön 02 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN