Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Şubat 2024 Cumartesi

Adalet Divanı'ndan Suriyeli vicdani retçiler lehine karar

Avrupa Adalet Divanı, Suriyeli vicdani retçilerin, ilk başvuruları reddedilse bile yeniden iltica talebinde bulunabileceklerine hükmetti.

Avrupa Adalet Divanı, Almanya'da daha önce iltica başvurusu reddedilmiş Suriyelilere önemli bir hak tanıdı. Lüksemburg'daki mahkeme, Suriye ordusunda askerlik görevini yerine getirmeyi reddeden ve bu sebeple Almanya'ya sığınan Suriyelilerin, ilk başvuruları reddedilse dahi yeniden iltica talebinde bulunabileceklerine karar verdi. 

Bu kararın kökeni, 2017 yılında Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'nin (BAMF) bir Suriyeli sığınmacının iltica talebini, askerlik hizmetinden kaçınmayı sığınma hakkı kazanmak için yeterli bir gerekçe olarak görmeyerek reddetmesine dayanıyor. Bu kararda, söz konusu şahsa tam yerine geçici koruma statüsü verilmişti.

2020 yılında Avrupa Adalet Divanı'nın aldığı karar ise, Suriye'deki iç savaş koşulları altında askere gitmeyi reddetmenin, kişinin 'siyasi takibata uğrama' riski ile karşı karşıya kalabileceğini ve bu durumun 'güçlü bir olasılık' oluşturduğunu belirtti. Buna göre, vicdani retçi Suriyelilerin sığınmacı statüsüne sahip olduğu ve bu kişilere tam koruma sağlanması gerektiği sonucuna varıldı. Bu karar, Suriyeli sığınmacılar için yeni bir başvuru imkanı sunarak, onlara daha geniş koruma vaat ediyor.

Geri Dön 10 Şubat 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN