Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
21 Aralık 2023 Perşembe

AB göç reformunda anlaştı: Almanya memnun

AB, Avrupa sınırlarının korunmasını ve sığınmacıların Batı Avrupa'ya seyahatlerinin zorlaştırılmasını hedefleyen yeni bir sığınma ve göç anlaşmasını kabul etti.

Söz konusu anlaşma, AB'nin 2015'teki göç krizinden bu yana sığınmacıların üye ülkeler arasındaki dağılımı ve iltica başvuruları reddedilen kişilerin geri gönderilmesi sorunlarına çözüm bulmayı amaçlıyor.

Üye ülkelerin uzlaşması

AB üye ülkeleri, Haziran 2024'te yapılacak AP seçimleri öncesinde, mevcut yasama yılının sonuna kadar anlaşmada uzlaşmaya vardı. Üye ülkeler, 8-9 Haziran toplantılarında, göçmen kabul etmeyen ülkelerin her bir sığınmacı başına ev sahibi ülkeye 20 bin avro ödemesi gibi kurallar üzerinde nitelikli çoğunlukla anlaşmıştı.

Göç ve iltica anlaşması

4 Ekim'de Brüksel'de büyükelçiler düzeyinde yapılan toplantıda, Göç ve İltica Anlaşması'nın son unsuru olan göç krizlerinin yönetimi hususunda anlaşmaya varıldı. Ardından Avrupa Parlamentosu (AP) ve AB Konseyi arasında müzakereler başladı.

Üçlü müzakerelerin sonucu

Dün, AB'nin yeni göç ve iltica kuralları üzerinde AB Konseyi, Avrupa Komisyonu ve AP arasında yapılan üçlü müzakereler sonucunda uzlaşmaya varıldı. Bu anlaşma, AB'nin sığınmacı politikalarında önemli bir değişiklik olarak görülüyor ve üye ülkelerin göç konusunda daha sıkı politikalar benimsemesine yol açabilir.

Scholz: Almanya’nın yükü hafifleyecek

Almanya, Avrupa Birliği (AB) Konseyi ve Avrupa Parlamentosunun (AP), AB'nin sığınmacı ve göç sistemindeki reformlar konusunda anlaşmasını olumlu karşıladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, uzun tartışmalar sonucunda AB'nin ortak iltica sistemi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Scholz, bu kararın düzensiz göçü sınırlamak ve düzensiz göçten etkilenen ülkeler üzerindeki yükü hafifletmek adına önemli olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanı Faeser'in değerlendirmesi

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Avrupa ortak iltica sisteminde anlaşmaya varılmasının AB için büyük önem taşıdığını belirtti. Faeser, bu sistemin sığınmacılar için insani standartları koruma ve düzensiz göçü sınırlama açısından kritik olduğunu ifade etti.

Baerbock: Geç bile kalındı

Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, göç ve iltica konusunda güvenilir kuralların gerekliliğine vurgu yaptı ve yeni sistemin geç kalınmış bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Baerbock, AB ülkelerine sığınmacılar konusunda dayanışma göstermeleri gerektiğini ve AB'nin sınırlarındaki insanlık dışı koşulların Avrupa'nın imajını etkilememesi gerektiğini belirtti.

CDU/CSU'nun önerisi

CDU/CSU Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Jens Spahn, düzensiz göçü engellemek amacıyla AB'ye gelen sığınmacıların güvenli üçüncü ülkelere -Ruanda, Gana, Gürcistan ve Moldova- gönderilmesi önerisinde bulundu. Spahn, bu yaklaşımın daha az insanın AB'ye sığınma girişiminde bulunacağına inandığını ifade etti.

Geri Dön 21 Aralık 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN