Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
31 Ağustos 2023 Perşembe

7 milyar avroluk vergi indirimi paketi

Almanya'da hükûmet, Ekonomik Büyüme Fırsatları Yasası üzerinde uzlaşmaya vardı. Yasa, 7 milyar avroluk bir vergi indirimini öngörüyor.

Almanya'da yaşanan yapısal sorunlar ve demografik zorluklar, ekonomik büyümeyi etkilerken, hükûmet ortakları, 7 milyar avroluk kurumlar vergisi indirim paketinde uzlaşmaya vardı. Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Parti (FDP) koalisyon hükûmeti, zayıflayan ekonomiye destek olmak amacıyla "Ekonomik Büyüme Fırsatları Yasası" adını verdikleri bir paket üzerinde 4 yıllık bir anlaşma sağladı. Bu yasa, ülke içinde yatırım ve inovasyonu teşvik etmeyi hedefliyor.

Yasa kapsamında, şirketlere iklim dostu yatırımlar yapmaları için teşvikler sunulacak ve araştırmalar ile şirketlere vergi avantajları sağlanacak. Toplamda 7 milyar avro tutarında kurumlar vergisi indirimi de öngörülüyor. Başbakan Scholz, yatırımların geciktirilmeden gerçekleştirilmesi için vergi önlemlerinin devreye alınacağını belirtti.

Paketi yetersiz bulanlar var

İş dünyası, yüksek enerji fiyatları ve bürokrasi gibi sorunlar nedeniyle federal hükûmetten bir yardım paketi bekliyordu. Bazı ekonomistler, sunulan paketin yeterli olmadığını söyledi. Federal Maliye Bakanı Christian Lindner ise daha fazla bütçe ayırmak yerine akıllıca hareket etmenin önemine değindi.

Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, ekonominin yüksek faiz oranları ve düşük ihracat gibi zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, Almanya'ya yatırım yapmanın önemini vurguladı.

Alman koalisyon hükûmeti içindeki partiler arasındaki ekonomik ve sosyal politika anlaşmazlıkları, ekonomiyi olumsuz etkilemişti. Özellikle vergi indirimleri konusundaki görüş ayrılıkları iki bakan arasında tartışmalara yol açmıştı.

Üç çeyrektir büyüme yok

Son olarak Almanya Federal İstatistik Ofisi'ne (Destatis) göre, ekonomi geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,4, ilk çeyreğinde yüzde 0,1 daraldı ve ikinci çeyrekte büyüme gösteremedi. IMF'ye göre ise Avrupa Birliği'nin güç merkezi olan Almanya, 2023'te büyük sanayi ülkeleri arasında durgunluk yaşayacak tek ülke olacak. Küresel büyümenin yavaşlaması, sanayi üretimindeki düşüş ve yükselen enflasyonla başa çıkma çabaları, Alman ekonomisini olumsuz etkiliyor.

Geri Dön 31 Ağustos 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN