Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Mayıs 2024 Perşembe

"18 yaşına basana 1 yıl ücretsiz bilet" önerisi

Almanya'da Sol Parti Genel Başkanı Martin Schirdewan, 18 yaşına giren gençlere, bir yıllık ücretsiz toplu taşıma bileti verilmesini önerdi. 

"18 yaşına basana 1 yıl ücretsiz bilet" önerisi

Schirdewan, Almanya'nın Avusturya'nın iklim bileti (Klimaticket) uygulamasını takip etmesi gerektiğini belirterek, "Hiç kimse maddi kısıtlamalar nedeniyle hareketlilikten yoksun kalmamalı" dedi.

Avusturya modelini örnek gösterdi

Avusturya'da 18 yaşındaki gençler bir yıl boyunca otobüs ve trenleri ücretsiz kullanabiliyor ve Schirdewan bu uygulamanın Almanya'da da uygulanmasını istiyor. Ayrıca, 49 avroluk bilete abone olanlara yılda altı ücretsiz uzun mesafe yolculuğu hakkı verilmesini önerdi.

Schirdewan, daha ucuz yerel toplu taşımacılığın otobüs ve trenlerde büyük bir yatırım programı gerektirdiğini ve bunun geniş çaplı bir gelişmeye yol açacağını vurguladı. Ulaşımın Avrupa'daki sera gazı emisyonlarının dörtte birinden sorumlu olduğunu ve bu oranın arttığını belirtti.

Servet Vergisi çağrısı

Sol Partili politikacı, iklimin korunması adına toplumsal açıdan adil bir ulaşım geçişini sağlamak ve bunu finanse etmek için Avrupa çapında bir "Servet Vergisi" çağrısında bulundu.

Mayıs ayının başında da Sol Parti, döner fiyatlarına tavan fiyat önerisi getirmişti. Buna göre, bir dönerin fiyatı 4,90 avroyu geçmemeli ve ek maliyetler devlet tarafından karşılanmalı.

Servet Vergisi nedir?

Servet vergisi, yüksek gelirli bireylerden ve varlıklardan alınan bir vergi türü ve gelir eşitsizliğini azaltmak amacıyla uygulanıyor. Örneğin, Fransa, İspanya ve İsviçre gibi ülkelerde servet vergisi yürürlükte. Fransa'da, 1,3 milyon avronun üzerindeki net servetlerden yüzde 1,5'e kadar vergi alınıyor. İsviçre'de ise kantonlara göre değişen oranlarda servet vergisi uygulanıyor ve bu vergi, sosyal refah programlarının finansmanında önemli bir rol oynuyor.

Servet vergisi, sosyal adaleti sağlamada ve kamu hizmetlerini finanse etmede etkili bir araç olarak görülüyor. Schirdewan'ın önerisi, Avrupa genelinde artan gelir eşitsizliğiyle mücadeleye ve çevresel sürdürülebilirliği desteklemeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

Geri Dön 23 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN