Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya tüm sınırları kontrol edecek: Schengen askıya alınıyor - 7 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Nisan 2024 Cumartesi

15 Haziran 'Ulusal Gaziler Günü' ilan edildi

Federal Meclis'in kararıyla, Almanya'da 15 Haziran, bundan sonra 'Ulusal Gaziler Günü' olarak kutlanacak.

Federal Meclis'te yapılan oylamada, her yıl 15 Haziran'ın bu özel gün olarak anılması kararı alındı. Ancak, Sol Parti bu önergeye karşı çıkarak, Berlin'de düzenlenecek merkezi anma etkinliğinin önemli protestolara neden olabileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

SPD'li Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, Gaziler Günü'nün güçlü, önemli ve uzun süredir gecikmiş bir takdir işareti olduğunu belirtti. Pistorius, "Bu gün, başkaları için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya hazır olan ve hayatlarını ve uzuvlarını ülkemiz için adayanların takdir edilmesi ile ilgilidir" dedi. Berlin'de, 15 Haziran'dan önce veya sonraki hafta sonu büyük bir etkinlik düzenlenmesi planlanıyor.

Gazi tanımı ve kimlerin gazi sayılması gerektiği konusunda son yıllarda devam eden tartışmalar bulunuyor. Yurtdışında konuşlanan ve muharebeye katılan askerler ile Soğuk Savaş döneminde orduda görev yapanlar arasında farklı ihtiyaçlar olduğu belirtiliyor. Almanya'da yaklaşık 10 milyon kişinin askerlik yaptığı veya 500 bine yakın kişinin profesyonel veya geçici asker olarak görev yaptığı ifade ediliyor. Bu büyük etkinlik, gazi tanımı ve onların ihtiyaçlarına dair farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Geri Dön 27 Nisan 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN