Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Eylül 2023 Salı

1,1 milyon emekli çalışmaya devam ediyor

Almanya'da emeklilik yaşını geçmiş olmalarına rağmen çalışmaya devam edenlerin sayısı 1 milyon 123 bini aştı.

Çalışma Bakanlığı'nın Sol Parti'nin soru önergesine verdiği yanıta göre, Almanya'da emeklilik yaşına gelmiş olan ve çalışmaya devam eden kişi sayısı 56 bin 105 artarak 1 milyon 123 bini geçti. Bu kişilerin 251 bini sosyal sigorta primlerine tabi işlerde çalışırken, 872 bini ayda 520 avro kazandığı kısa süreli işlerde (Minijob) çalışıyor.

Geçen yılın sonunda ülke genelinde emeklilik yaşında çalışan 1 milyon 66 bin 895 kişi bulunuyordu. 2022 yılı sonunda ise 70 yaşın üzerinde 400 binden fazla kişi, 75 yaşın üzerinde ise yaklaşık 138 bin kişi çalışmaya devam ediyordu.

Sol Partili Sören Pellmann, düşük emeklilik maaşlarının ve yüksek yaşam maliyetlerinin yaşlı insanları çalışmaya zorladığını belirtti. Pellmann, bu durumun bozuk emeklilik sisteminin bir sonucu olduğunu vurguladı.

Almanya'da Federal Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre, şu anda sosyal güvenlik primlerine tabi olan 22 milyon tam zamanlı çalışanın yaklaşık 9,3 milyonu emekli olunca aylık 1.500 avronun altında bir emekli maaşı alacak.

Sol Parti'nin Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Dietmar Bartsch, emekli maaşlarına yüzde 10 oranında veya ayda en az 200 avroluk bir zam yapılmasını talep etti.

Almanya Federal İstatistik Dairesi verilerine göre, bu yılın ilk çeyreğinde devletten temel yardım alan emekli sayısı yaklaşık 685 bin olarak açıklandı. Bu kişilerin yüzde 57'sini kadınlar oluşturuyor.

Geri Dön 19 Eylül 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN