Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
18 Haziran 2024 Salı

10 kişiden 7'si hükûmetten memnun değil

Almanların yüzde 70'i hükûmetin çalışmalarından memnun değil. Buna rağmen hükûmet, erken seçim yapma niyetinde değil.

Almanya'da SPD, Yeşiller ve FDP'den oluşan trafik ışığı koalisyonu, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde tarihinin en kötü sonucunu aldı. Başbakan Olaf Scholz’un partisi SPD yüzde 13,9, Yeşiller Partisi yüzde 11,9 ve FDP yüzde 5,2 oy aldı. 

Memnuniyetsizlik artıyor

Bild gazetesi adına INSA tarafından yapılan ankete göre, Almanların yüzde 70'i hükûmetin çalışmalarından memnun değil. Bu oran FDP seçmenleri arasında yüzde 70, Yeşiller seçmenleri arasında ise yüzde 57. Buna rağmen hükûmet, erken seçim yapma niyetinde değil.

Çözüm bekleyen sorunlar

Ankete göre, vatandaşlar hükûmetten çözüm beklediği birçok sorun olduğunu belirtti. Almanların yüzde 54’ü uygun fiyatlı konut bulamamaktan şikayetçi ve İmar Bakanı Klara Geywitz’den (SPD) net adımlar bekliyor. Emekli maaşlarının güvence altına alınmasını isteyenlerin oranı yüzde 53. Mannheim'daki saldırının ardından, yüzde 52 aşırıcılık ve terörizmle mücadelede daha fazla çaba istiyor. Enflasyonla mücadele edilmesini isteyenlerin oranı yüzde 47. Ukrayna'nın desteklenmesi ve Avrupa Birliği'nin güçlendirilmesi ise listenin sonunda yer alıyor.

Ekonomik kriz ve tavsiyeler

Ekonomist Achim Truger, hükûmetin ekonomik krizin üstesinden gelmek için net bir sinyal göndermesi gerektiğini belirtti. Truger, "Hükûmet, kısa vadede borç frenini askıya almalı, bütçe kesintilerinden vazgeçmeli ve kurumsal yatırımları teşvik etmeli. Orta vadede ise büyük bir yatırım atağına ihtiyaç var," dedi.

Ifo Başkanı Prof. Dr. Clemens Fuest ise dört somut noktaya dikkat çekti: Bürgergeld ve alt gelir dilimindeki vergi ve katkı sisteminde reform yapılması, gereksiz bürokrasinin azaltılması, inşaat maliyetlerini yüzde 10 oranında azaltacak imar yönetmelikleri ve onay süreçlerinin revize edilmesi, son emeklilik paketi kapsamındaki emekli maaşı artışının tersine çevrilmesi ve fonların altyapı yatırımlarına yeniden tahsis edilmesi.

Geri Dön 18 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN