Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Şubat 2024 Perşembe

1 Nisan’da fatura şoku yaşayabilirsiniz

Almanya'da 1 Nisan'dan itibaren elektrik faturlarına yüzde 15,9'luk bir zam gelecek. Ortalama bir hanenin aylık elektrik faturası 16 avro artacak.

1 Nisan’da fatura şoku yaşayabilirsiniz

Baden-Württemberg'in büyük enerji tedarikçisi EnBW, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak yüzde 15,9'luk rekor bir fiyat artışı duyurdu, bu da ortalama bir hane için aylık 16 avro ek maliyet anlamına geliyor. Oldenburg'un enerji tedarikçisi EWE ise hanelerin, elektrik için yıllık ortalama 62 avro, doğalgaz için 455 avro daha fazla ödeyeceğini açıkladı.

EnBW, artan şebeke ücretleri ve devlet harçları gibi faktörlerin maliyetleri ciddi şekilde artırdığını ve bu artışların faturalara yansıtılacağını belirtti. Verivox'un raporuna göre, sadece Mart 2024'te 82 bölgesel tedarikçi, ortalama yüzde 6'lık bir fiyat artışı duyurdu. Bu, 3 kişilik bir hane için yıllık 94 avro ek masraf demek.

Bazı tedarikçiler indirim yapabilir

Bunun yanı sıra, bazı tedarikçilerin fiyatlarında indirim yapacağı da belirtiliyor. Ancak Yello ve diğer bazı büyük enerji şirketleri henüz fiyat ayarlamalarının detaylarını açıklamadı. ENTEGA ve Gasag gibi bazı tedarikçiler, şimdilik fiyatlarını sabit tutacaklarını bildirdi.

Fiyat artışlarının arka planında, trafik ışığı koalisyonunun ağ ücretlerine destek planlarının Aralık ayındaki bütçe krizi nedeniyle iptal edilmesi ve ağ operatörlerinin ücretleri önemli ölçüde artırması yer alıyor. Ayrıca, CO2 fiyatındaki ve doğalgazda KDV oranındaki artışlar da müşterilere yansıtılacak.

Bu durum, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından geçici olarak düşürülen doğalgazdaki vergi oranının mart sonunda tekrar yüzde 19'a çıkarılmasıyla daha da karmaşık hâle geliyor. Maliyet artışlarını müşterilere yansıtan tedarikçilerin sayısının artması bekleniyor.

Geri Dön 08 Şubat 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN